Middelbareschool

Examentraining

Examentraining

Examentraining wordt door praktijk TEL aangeboden voor alle leerlingen op het voortgezet onderwijs onder het motto ‘een goede voorbereiding is het halve werk’.

Wij helpen de leerlingen graag met die grondige voorbereiding op het examen. Hulp bij alle vakken op alle leerniveaus is mogelijk. Tijdens deze examentraining gaan de leerlingen aan de slag met de belangrijkste theorie en leren ze met een stapsgewijze aanpak de examenopgaven op te lossen. We bieden extra uitleg, waar nodig en er is volop gelegenheid voor het stellen van inhoudelijke vragen. Wij werken met oude examens, zodat de leerlingen vertrouwd raken met het format en de vraagstelling. Met deze training gaan de leerlingen zelfverzekerd het examen in en vergroten ze hun kans op slagen!

Examenleerlingen VMBO, HAVO en VWO zijn welkom. Er zijn drie mogelijkheden.

1. Lang traject vanaf maart, in groepjes of individueel (aanmelden voor 15 maart).

Deze examentrainingen wordt in dagdelen aangeboden. Voor de individuele training wordt met de leerling en ouders wordt besproken hoeveel dagdelen er zullen worden afgenomen. De groepstraining bestaat uit vier lessen, het maken van een proefexamen bij TEL dat wordt nagekeken en besproken door een vakdocent.

2. Maken en bespreken proefexamen

Bij TEL kunnen examenleerlingen een proefexamen maken. Dit examen duurt net zo lang als een echt examen. Vervolgens zal het examen worden nagekeken door een vakdocent en daarna 1-op-1 geheel besproken met de leerling.

3. Leerlingen die al studiebegeleiding volgen bij TEL

Onze eigen leerlingen krijgen korting. Deze leerlingen wordt sowieso de mogelijkheid geboden om een proefexamen te maken. Dit zal worden nagekeken door en besproken met een vakdocent.

Praktische informatie

Waar?
Op de praktijk
Hoe lang?
Twee-drie uur
Met wie?
In kleine groepen
Wanneer?
Op afspraak
Hoe vaak?
Een keer per week

Overige trainingen

Basisschool

Middelbare school

Reviews

"Ik heb geleerd: goed plannen, goed huiswerk maken, zelfstandig te leren/werken. Alles wordt goed uitgelegd!"
Wietze (huiswerkbegeleiding)

Reviews

"Ik raad TEL aan omdat je 2,5 uur lang wordt geholpen bij je huiswerk voor elk vak en ik begrijp de vakken ook heel goed na de uitleg".
Olaf (huiswerkbegeleiding)

Reviews

"Ik heb geleerd om in minder tijd meer te doen door de plannen die ik met TEL gemaakt heb".
Wolf (huiswerkbegeleiding)

Reviews

"Ik heb geleerd hoe ik dingen moet aanpakken en leren in een fijne omgeving".
Joris (huiswerkbegeleiding)

Krijg de beste begeleiding

Aanmelden bij PraktijkTEL