Middelbareschool

Brugklastraining

Brugklastraining

De leerlingen die voor de brugklastraining in aanmerking komen, zijn zowel de 8ste groepers uit het basisonderwijs, die zich goed willen voorbereiden op de middelbare school, als de brugklassers, die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Gebleken is dat kinderen, die wat onzeker zijn of moeite hebben met de juiste werkaanpak vaak een stapje voor hebben na het volgen van deze training.

Aan de 8ste groepers wordt een uitgebalanceerd pakket studievaardigheden geboden. Dit pakket omvat het leren leren van talen, mega- en exacte vakken. Tevens wordt aandacht besteed aan het maken van samenvattingen en boek- en verslagbesprekingen. Daarnaast wordt stap voor stap kennisgemaakt met de vakken, die de kinderen kunnen verwachten in de brugklas. Elke sessie wordt met de sociale aspecten van de brugklas afgesloten. Gedurende de gehele brugklastraining stimuleren we het zelfvertrouwen van het kind. Aan het einde van de training maken de kinderen een Test Je Zelf, planning en samenvatting van een tekst.

Zit uw kind al in de brugklas en heeft het best veel vragen? Of heeft het moeite met de aanpak en het plannen van het huiswerk, so’s en proefwerken? Of vindt uw kind het gewoon lastig om aan het huiswerk te beginnen? En heeft het daardoor steeds minder vrije tijd? Kortom, ervaart uw kind problemen met motivatie en concentratie? In deze training wordt gewerkt aan het leren leren in de reële situatie, wordt inhoudelijke hulp geboden waar nodig en krijgt uw kind antwoorden en tips.

Praktische informatie

Waar?
Op de praktijk
Hoe lang?
Een uur
Met wie?
Een-op-een
Wanneer?
Op afspraak
Hoe vaak?
Een-twee keer per week

Overige trainingen

Basisschool

Middelbare school

Reviews

"Ik heb geleerd: goed plannen, goed huiswerk maken, zelfstandig te leren/werken. Alles wordt goed uitgelegd!"
Wietze (huiswerkbegeleiding)

Reviews

"Ik raad TEL aan omdat je 2,5 uur lang wordt geholpen bij je huiswerk voor elk vak en ik begrijp de vakken ook heel goed na de uitleg".
Olaf (huiswerkbegeleiding)

Reviews

"Ik heb geleerd om in minder tijd meer te doen door de plannen die ik met TEL gemaakt heb".
Wolf (huiswerkbegeleiding)

Reviews

"Ik heb geleerd hoe ik dingen moet aanpakken en leren in een fijne omgeving".
Joris (huiswerkbegeleiding)

Krijg de beste begeleiding

Aanmelden bij PraktijkTEL