Over ons

Persoonlijke begeleiding en met aandacht, dat is praktijk TEL

Bij praktijk TEL onderzoeken en begeleiden wij kinderen en volwassenen die een extra steun in de rug kunnen gebruiken. Wanneer het leren of studeren niet verloopt zoals verwacht, bieden wij de helpende hand en doen dit in de vorm van remedial teaching, bijles, huiswerk- en studiebegeleiding, onderzoek en trainingen.

Ons team

Wij stellen ons graag voor

Helma van Gelderen

Om haar expertise en ervaring te delen, zet Helma zich nog twee dagen per week in voor praktijk TEL, die zij in 2010 oprichtte. Naast het coachen van begeleiders is ze ‘sparringpartner’ voor de nieuwe eigenaren.
Helma startte haar onderwijscarrière met een studie MO-A Frans. Om naast haar onderwijservaringen ook een specifieke deskundigheid in te kunnen zetten, heeft zij destijds de post-HBO opleiding remedial teacher master SEN (Special Educational Needs) succesvol afgerond.

Erlend van Ark

Erlend van Ark is mede-eigenaar van praktijk TEL. Hij is historicus, auteur, docent en begeleider/coach. Hij heeft een master Geschiedenis en een Eerstegraads lesbevoegdheid. Daarnaast heeft hij een bachelor Bank- en Verzekeringsleer. Hij heeft gewerkt als docent Geschiedenis op een middelbare school en als docent Bestuurskunde, Nederlands en Economie op een HBO/MBO. Daarnaast heeft hij jaren ervaring als scriptiebegeleider. Ondertussen werkt hij al vanaf 2013 bij praktijk TEL.

Edith Streng

Edith is mede-eigenaar van praktijk TEL. Zij is van oorsprong leerkracht basisonderwijs, en werkte ook als remedial teacher en individuele leerlingbegeleider in het basisonderwijs. Zij heeft de opleiding Master speciale leerlingbegeleiding (SEN) afgerond.

Onze missie

Wij willen het optimale rendement uit leerlingen en studenten halen. Dit hoeft niet een hoger niveau te betekenen, eerder het niveau waar de leerling of student  het beste bij past of wat het beste bij zijn/haar ambities en/of mogelijkheden past. Om die reden staat de leerling of student altijd centraal.

Onze visie

Praktijk TEL staat voor betrokkenheid en kwaliteit. Wij proberen onze leerlingen en studenten altijd de persoonlijke aandacht te geven die soms op school of op de universiteit kan ontbreken. Hierbij zetten wij specialisten in op het gebied van remedial teaching of individuele bijlessen. Wij richten ons met name op leerlingen en studenten met ASS.

Krijg de beste begeleiding

Aanmelden bij PraktijkTEL