Ons team

Erlend van Ark

Erlend van Ark is mede-eigenaar van praktijk TEL. Hij is historicus, auteur, docent en begeleider/coach. Hij heeft een master Geschiedenis en een Eerstegraads lesbevoegdheid. Daarnaast heeft hij een bachelor Bank- en Verzekeringsleer. Hij heeft gewerkt als docent Geschiedenis op een middelbare school en als docent Bestuurskunde, Nederlands en Economie op een HBO/MBO. Daarnaast heeft hij jaren ervaring als scriptiebegeleider. Ondertussen werkt hij al vanaf 2013 bij praktijk TEL.

Erlend heeft Moderne Geschiedenis gestudeerd aan de UvA tot 2007 en in 2009 heeft hij zijn Eerstegraads lesbevoegdheid gehaald aan de VU. Verder heeft hij een bachelor Economie gehaald aan de HES Amsterdam. Daarnaast is hij momenteel mede-eigenaar van praktijk TEL samen met Edith Streng.

Erlend werkte bij diverse instellingen als huiswerk en scriptiebegeleider. Hij gaf daar vooral bijles in de vakken geschiedenis, economie en wiskunde en begeleidde diverse Bachelor- en Master-studenten bij het schrijven van een scriptie. Bovendien is Erlend auteur van diverse geschiedenisboeken, -artikelen en –blogs, bijvoorbeeld op de website Historiën.nl.

Voor Praktijk TEL geeft Erlend bijlessen, studiebegeleiding, trainingen en scriptiebegeleiding. Middelbare scholieren kunnen bij hem terecht voor de vakken geschiedenis, Nederlands, Engels, economie, wiskunde, management en organisatie, en maatschappijleer en –wetenschappen. Erlend probeert tijdens de lessen leerlingen succesmomentjes te laten beleven om de motivatie en het plezier bij leerlingen te bevorderen.

Naast de inhoudelijke hulp kunnen leerlingen bij hem ook terecht voor het plannen van huiswerk en studievaardigheden, zoals samenvattingen maken.

Krijg de beste begeleiding

Aanmelden bij PraktijkTEL